Ofte stillede spørgsmål

  • Home
  • Ofte stillede spørgsmål
FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Når vi kommer hen omkring april og maj, begynder temperaturen ofte at stige til de omkring 15 grader. Det er her hvor hvepsedronningerne samt bierne begynder at vågne fra vinterhi. Her er murbierne tidligt i gang med at bygge bo, mens hvepsene først atter går til værks ved sommerens start.
Ja/Nej. Skaden afhænger af hvor boet er placeret. Hvepse og humlebier kan godt lide at bygge i isolering, hvor de med boets størrelse langsomt udvider og fjerner isolering. Her er skaden minimal, men det er særligt når hvepse/murbier bruger murværket til at bosætte sig i at skaden sker.

Her graver murbien i den porøse fuge, og hvepsen bygger et hvepsebo i hulmuren. Man skal bekæmpe både murbier og hvepse i hulmur hurtigst muligt, da de er hurtige til at formere sig, og udnytte de svage fuger eller ekstra hulrum.
Den første forskel på hvepse & bier er det føde som de samler ind til kolonien. Her er bierne bestøvere, da de samler nektar ved blomster og planter hvorimod hvepse spiser nærmest alt andet, hvorfor de også er særligt aktive ved middagsbordet. Her har hvepsene den særligt karakteriserende gule farve, hvor bien har en mere orange farve, med hår på forkroppen.
Typisk vil prisen på bekæmpelsen af et hvepsebo ligge på et sted imellem 600-1250 kr. Prisen afhænger stærkt af hvor boet er placeret på huset. Man skal også være sikker på at garanti er inkluderet i prisen, når man finder en udbyder. Vores priser ligger ved 600-800 kr og er altid med fuld garanti. Se pris eksempel her:
https://hvepsefjernelse.dk/prisinformation/
Hvis man selv vil prøve at bekæmpe et hvepsebo, vil man om natten, kunne finde størstedelen af hvepsene inde i boet. Dog vil der hele tiden være aktivitet ved boet, hvor hvepsene bygger videre, så man skal altid være påpasselig. Her bekæmper vi også om dagen, da vi har udstyr til at kunne nå boet.
Murbier foretrækker som hvepse, at bygge bo i områder med en høj temperatur da de næsten udelukkende bygger ved sydvendte eller solramte placeringer. Her elsker murbien steder, hvor den lave små gange i f.eks. ventilationshuller, cellemursten eller i svage fuger. Her er aktiviteten lav, da murbien anses som en enlig bi, men alligevel formere de sig hurtigt. Læs mere her:
https://hvepsefjernelse.dk/service/murbi/
Vi kan bekæmpe til en konkurrencedygtig pris, da vi altid kører i et område af gangen. Det mindsker kørepengene, som både gavner os og dig. Derudover bekæmper vi kun hvepse, murbier, humlebier og myrer, så har vi kunne effektivisere bekæmpelsen af disse. Samtidig giver vi fuld garanti på alle bekæmpelser
NEJ. Har man et hvepsebo i en mur, må man ALDRIG blokere det. Dette vil kun føre til at de finder en anden vej ud, som ofte kan gøre skade på murværket, eller at de kan ende i stuen.
Giften vi bruger er altid langtidsvirkende, da det ofte er pudder som de tager med ind i boet. Dette bruges da man i mange tilfælde, ikke kan se et hvepsebo, hvorfor man skal have dem til at transportere giften op i boet.

Tøv ikke med at kontakte os.

    Har du flere spørgsmål?

    Kontakt os alle timer i døgnet, vi sidder klar til at hjælpe!