Jordhvepse

Jordhvepsebo

Jordhvepse bygger ofte bo som ligner musehuller

Jordhvepse er nemt forvekslet med en separat art af hvepse, men det er faktisk en ganske almindelig gedehams. Forvekslingen er ofte forårsaget af, at jordhvepse ofte virker mere aggressive end et frithængende hvepsebo. Dette er dog ikke fordi de af natur er mere aggressive, men fordi deres bo er placeret næsten usynligt, og ofte opdager man dem ikke, før de går til angreb. Jordhvepse benytter tit musehuller eller naturligt opståede huller ved rødder. Mange mennesker oplever at blive stukket, imens hækken klippes. Når dette sker, anbefales det ikke at nærme sig det igen. 

Hvordan fjernes et jordhvepsebo?

Et jordhvepsebo er klart et af de mere besværlige bo at fjerne. Flere prøver at hælde flere hundrede liter vand derned, dog uden held, da jordhvepsene altid bygger således at væske bliver opsuget af jorden. Dette gør også boet svært at lokalisere, da de aldrig bygger ved hullet. En metode som vi benytter os af, er blandt andet at bruge et slangekamera, til at lokalisere det, og derefter få det bragt op af jorden. Dette kan dog kun gøres med professionelt beskyttelsesudstyr.

Et jordhvepsebo tager dog normalvis ikke længere tid for os at behandle, og koster derved også det samme!

Ring til os døgnet rundt!

Skal du holde et arrangement, eller vil du bare have fjernet dit hvepsebo hurtigst muligt? Så tilbyder vi også haste bekæmpelse.

100% tilfredshedsgaranti.

Vi går ikke før kunden er 100% tilfreds med bekæmpelsen. Derfor tilstræber vi udelukkende at have glade kunder!

Forskellen på jordhvepse og jordbier

Du er ikke i tvivl når det er et jordhvepsehul. Som ses på første billede er det et stort hul, ofte med høj aktivitet af hvepse der udelukkende bruger det samme hul. Hvepse har også altid kun én indgang/udgang i deres bo, modsat bier som benytter sig af flere steder. Jordbier er derfor også mere besværlige at bekæmpe, men på ingen måde ligeså aggressive som jordhvepse. Her har de flere huller, hvor hunnerne individuelt lægger æg i jorden. De bygger altså ikke et decideret bo, som jordhvepsene gør

Hvad kan man efterfølgende gøre for at forebygge?

Det er svært at forebygge mod jordhvepse, men man kan gøre tiltag imod at få hvepse på blandt andet loft. Læs mere herunder: