Vores blog

Blog

Læs mere om hvad vi laver

Vi deler den viden vi får, når vi er ude og bekæmpe forskellige insekter. Alle har en vital rolle i biodiversiteten, men desværre er mange mennesker allergiske overfor f.eks. gedehamsen
Jordhvepsebo gravet op. Tysk gedehams

Hvepse arter i Danmark

Danmark har mange forskellige gedehamse, som har til fælles alle at lave et hvepsebo.

Kæmpe gedehamse. Vespa Crabro

Danmarks største hveps

Et af de største insekter i Danmark, som uden tvivl bygger den største koloni. Kæmpe gedehamsen bygger bo der kommer op i meter størrelsen.

Mellemstor gedehams på hånd

Forsvinder hvepse af sig selv?

Mange lader et hvepsebo hænge, men er det en god ide? Hvis boet er placeret i isolering, kan det skabe problemer senere hen.

Hul i fuge, lavet af murbi

Murbier? Sådan gør du

Især ældre huse med fuger med højt sandindhold er særligt ramte, hvor murbien ligger larver inde i fugen sammen med nektar.

Bisværm i skortsten

Hvad du skal gøre mod en bisværm

Fuldstændig ligesom i film. Himlen bliver helt sort af bier, som alle har fyldt maven med honning. Her er de på udkig efter et nyt sted, så man skal handle hurtigt

Stort hvepsebo hængende i skur

Hvepsebo på loft

De fleste hvepsebo bliver etableret under taget, på loft eller ved isolering, da temperaturen er god og de her ikke bliver forstyret.

Bier i skorstenen

Hvepsebo fjernes gratis

Desværre har hvepsebo ingen værdi for biavlere, dog kan det være honningbier man har fået på besøg, som biavlere gerne henter.

Vespula Vulgaris, almindelig gedehamsebo i skur

Sådan bekæmper du et hvepsebo

Vejledningen til dig der gerne selv vil fjerne hvepsene.

Hvad er forskellen på bier og hvepse?

Det kan være svært at se forskellen på disse insekter, da de er i familie sammen. Der er dog måder, f.eks. med farven, hvor man kan skelne de to.

Wasp removal in Jylland

[ENG] A very common insect to be invaded by is wasp. Even tho they are not considered a pest insect, many are allergic, which is why many choose to get them removed.

Hvepsestik? Sådan gør du

Det er aldrig nogen rar oplevelse at blive bidt/stukket af en hvepse. Heldigvis kan man gøre noget, for at lindre smerten.

Har du et hvepsebo?

Vi er klar til at hjælpe, eller besvare dine spørgsmål 24 timer i døgnet.