Humlebi

Læs mere:

Kontaktformular:

  Humlebier

  Humlebien, vil du ofte kende på den høje brummen fra boet. Mange mennesker, oplever at få et humlebo på loft i isolering, udluftningsrør eller andre “hule” lignende miljøer. Her bruger de deres vinger, til at generere varme, da de ikke laver et decideret bo(se foto). Dette kan være til gene for folk, og derfor fjerner vi også disse. Dog er humlebien, i kontrast til hvepsen, langt mere et nyttedyr, da de også som bier spreder pollen.

  Hvad skal man gøre ved et humlebo?

  Som ses på det første billede, laver humlebierne en masse kuber, som de derefter lægger æg i. Hvis man kan se de flyver op ved f.eks. udhænget, er de højst sandsynligt i isoleringen. Her vil humlebierne grave små huller i isoleringen, men ikke gøre nogen synderlig skade. Boet vil til efteråret gå til grunde, så med mindre de er til overvejende gene, behøver man nødvendigvis ikke få boet fjernes. Dog vil den brummene lyd kun blive forværret, jo længere hen man kommer på sommeren, så tøv ikke med at kontakte os for vejledning. 

  Humlebien stikker sjældent, udelukkende hvis man provokerer dem. Et humlebistik, er dog til manges overraskelse meget smertefuldt, og føles ligesom hvepsens meget brændende.

  Har du humlebier?

  Humlebi bekæmpelse

  Vi kan flytte dem!

  Humlebien er som skrevet ikke et skadedyr som hvepsen! Derfor kan vi flytte dem til en anden placering, hvor man stadig får gavn af dem i haven.

  Hurtig bekæmpelse!

  Vi bekæmper altid inden 24 timer, hele sommeren, så du ikke skal døje mere end nødvendigt.

  Humlebien foretrækker at bygge deres reder i forladte muse- eller fuglereder. Disse forhold, er også derfor man ofte ser dem bygge bo i hulmure, eller i små huler i isoleringen. Vi fjerner alle slags humlebier, så kontakt os, og få et uforpligtende tilbud!

  Tvivl om din situation?

  Kontakt os for et uforpligtende tilbud!