Sådan bekæmper du et hvepsebo

Vespula Vulgaris, almindelig gedehamsebo i skur

Sådan bekæmper du et hvepsebo

Når man skal bekæmpe hvepse, er det vigtigt at lokalisere boet. Her sidder en dronning, som konstant ligger nye æg, så det hjælper desværre ikke at dræbe hvepsene separat. Hvis man oplever øget aktivitet ved middagsbordet, kunne det tyde på at der er et hvepsebo i nærheden. Her sidder hvepsene ofte i udhæng, på loft eller skur. Man opdager som regel hvepse som, gå op under eksempelvis sternbrædderne, hvor der så efter al sandsynlighed er et bo. Det starter ud med et par stykker, som går ud og ind ad boet og nummeret vokser til en konstant stime af hvepse.

Hvad gør man efter man har lokaliseret boet?

Efter man har fundet boets placeringen, kan man påbegynde bekæmpelsen af boet. Hvis man som på billedet kan se boet, kan man sprøjte insektgift direkte op i indgangen til boet. Her vil dog altid sidde hvepse ude på boet, hvorfor det anbefales at bekæmpe om natten, eller tidligt om morgenen hvis man selv begiver sig ud i bekæmpelsen. Her sidder størstedelen af hvepsene i boet, og hvis boet et frithængende, kan man også tage en plastiksæk, vikle rundt omkring, og lukke. Herefter kan man smide posen i fryseren, og hvepsene dør på denne måde.

Hvepseboets materiale minder mest af alt om papir. Og det er det næsten også. Materialet består af træfibre, som hvepsene gnaver af, og blander med deres spyt 

Hvepseboet er nemlig af et meget skrøbeligt materiale, hvilket betyder man nemt kan tage det af ved toppen. Det er dog sjældent at boet sidder, så man nemt kan tage det. Hvis det sidder på et loft, eller under en terrasse, steder hvor man ikke hurtigt kan komme væk, anbefaler vi ikke selv at bekæmpe det. Man skal under alle omstændigheder pakke sig godt ind, særligt ved ansigtet, da det her er farligst at blive stukket.

Hvordan bekæmper man et skjult hvepsebo?

I mange tilfælde vil du som tidligere skrevet finde hvepseboet i et udhæng, isolering eller skjult under beklædning/hulmur. Her kan man prøve med almindelig insektgift, men højst sandsynligt vil giften ikke kunne nå hvepseboet, og fordampe før det har nogen effekt. Her pudrer vi i stedet med giften, så de selv tager den med op, og ind til dronningen.
Dronningen er nemlig kilden til hvepselarverne, som den begynder at ligge umiddelbart efter de første celler er lavet. Derfor skal man i foråret holder øje med små hvepsebo på størrelse med en tennisbold. Her kan man med minimal gift, eller hvis man kan komme til det, få fat på dronningen af boet. Hvis man får fat på hende, vil man kunne bekæmpe hele boet, da de herefter ikke kan lave en ny dronning, og boet vil forsvinde. Mange danskere er allergiske uden at vide det, og hvis man bliver stukket ved hals- eller hovedregionen, kan det have alvorlige bivirkninger. Vi anbefaler derfor altid at få professionelt hjælp, hvor du hos os kan få følgende fordele:

Vi kan hjælpe inden 24 timer

Hurtig og effektiv bekæmpelse. Det er aldrig sjovt at have et hvepsebo,
når man gerne vil nyde det gode vejr, derfor rykker vi ud inden 24
timer.

Specialiseret i gedehamse

Vi har igennem flere år med erfaring udelukkende med gedehamse og generelt årevingede insekter, opbygget smarte metoder til altid at kunne bekæmpe - ligemeget hvor boet sidder

Altid. Fuld. Garanti

Jyllands bedste priser. Vi tilbyder prisgaranti i hele Jylland, da vi kører kordineret og mindsker kørselsomkostningerne