Hvepsebo i mur

Sådan ved du at det er hvepse du har i muren

Hvis du har set et hvepsebo før, kan man godt komme i tvivl om hvad helt præcist det er. Og det er der god grund til, da bien, hvepsen og endda myreren er i samme familie som årevingede insekter, som har til fælles at have én dronning som ligger æggene. Mangler man en fuge i sit murværk, kan hvepse og sågar humlebier finde på at bygge bo inde i hulmuren, hvor der normalt er isolering.

Hvis du har hvepse i muren, skal man først og fremmest bekæmpe dem hurtigst muligt. Dette er grundet at en hulmur, er det mest skadelige sted man kan få et hvepsebo, da de fjerner alt isolering, og kan som ses herunder også finde på at grave sig igennem, hvis de kan gnave i materialet.

Sådan bekæmper du et hvepsebo i muren

Når man har et hvepsebo i muren, er det ikke muligt at fysisk fjerne det – men det er   heller ikke nødvendigt. Her kan du prøve at sprøjte almindelig hvepsegift ind i hullet, men du skal være klar på at bruge en hel dåse. Dette er fordi man skal passe meget på at lukke boet til, så de begynder at grave sig ud – f.eks. ind i stuen, hvilket man selvfølgelig vil undgå. Her kan man også bruge insektpudder, som de selv slæber med ind til boet, dog kan det være svært at få ordenligt ind, uden det rigtige udstyr.

 

Hvepsebo med hveps der forsvarer

Få et uforpligtende tilbud!

Der er ikke et hvepsebo som er ens. Det starter med hvepsedronningen i foråret, som finder en placering til boet, ofte i udhæng eller i murværk, og laver fundamentet til boet. Herfra former boet sig efter omgivelserne og alt efter hvilken underart af gedehamsen der er tale om, kan boet bliver ovalt, kæmpe stort eller blot en håndbold størrelse. Da mange mennesker er allergiske og ikke ønsker at have et hvepsebo hængende, specialisere vi os i hurtig udrykning og kendskab til arten.

Vi kører i hele Jylland, og vores priser forbliver lave, da vi udelukkende kører i et område af gangen.

Døgntelefon: