Hvepsebo fjernes gratis

Hvepsebo fjernes gratis

Hvepsen har ikke noget mennesker kan bruge som f.eks. honningbien som producerer honning, hvorfor biavlere ikke fjerner hvepsebo gratis.

Dette er grundet at hvepsen modsat honningbien, ikke overvintre i boet, hvorfor de ikke har behov for at lagre næring. Det er også derfor at hvis du har et hvepsebo på loftet, kan du lade det være hvor det forsvinder af sig selv. Ulempen er her at isoleringen på loftet kan forudsagde at hvepsene først forsvinder sen efterår eller endda vinter.

Hvepsebo ved isolering

Som ses på billedet herover, er et hvepsebo som var etableret imellem to vægge i et sommerhus. Ejerene havde ikke opdaget det før, at der begyndte at komme hvepse ind, grundet at de havde gnavet igennem muren. Her skar jeg et hul i muren, og tog boet ud som stadig var fuldt aktivt i september måned. Det kan altså være aktivt så sent på året, hvis deres placering giver dem nok varme og isolering. Her producere boet nemlig også naturligt varme, hvilket bliver i boet grundet dens placering.

Honningbier fjernes gratis, ikke hvepsebo

For at opsummere fjerner biavlere altså ikke hvepsebo gratis. Mange har svært ved at skelne mellem bier og hvepse, som er med god grund da de begge ligner lidt hinanden. Som ses på øverste billede, ses honningbier til venstre, og til højre et hvepsebo.

Hvis du har honningbier, er du ikke i tvivl. De kommer altid med en koloni på flere tusinde. Det er ikke unormalt at himlen bliver helt sort, når en bisværm kommer forbi. Disse kan finde på at sætte sig i en skorsten som ses på billedet til venstre. I dette stadie gør de ikke noget, og du kan med fordel ringe til en biavler her, da disse bliver fjernet gratis. En biavler kan nemlig bruge kolonien til at udvide, da det er gratis arbejdskraft.

Har du et hvepsebo, begynder det ofte med at der flyver en 5-10 stykker ind og ud af f.eks. et udhæng. Ser man et hvepsebo, ligner det først en stor oppustet pose. Boet er lavet et papir materiale, som nemt går i stykker hvis man rører ved det. Som ses på billedet til højre, var boet bygget i en hyndeboks. Her kan man kende hvepsene på at de er mere nærgående, og ofte ikke er så glade for at man kommer tæt på boet. Dette afhænger dog også af hvor langt i sæsonen de er, da de bliver mere og mere aggressive, hvilket er endnu en god grund til at fjerne dem.

Få et tilbud

Er du i tvivl om hvad du har fået på besøg? Vi sidder klar på telefonen, alle dage fra 06-20, så tøv ikke med at kontakte mig for et uforpligtende tilbud eller rådgivning.